СРАВНИТЕЛЬНОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КАЗАХСТАНЕ: ВЕКТОР РАЗВИТИЯ - Анарбек, Н. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Əлемдік білім кеңістігіндегі білім берудің ұлттық жүйесінің кіріктірілуі мен дамуының қазіргі кезеңі, олардың біріктірілген сапаларының жаһандық құрылымы, білім беру саласының мамандар даярлау, жұмыспен қамтамасыз ету саясатын айқындауда, əлемдік жəне аймақтық білім берудің басымдылығын орнықтырудағы халықаралық ұйымдардың ролінің күшеюі, негізгі жəне үдемелі даму құбылысы болып табылады. Аталмыш мақалада еліміздің тəуелсіздік алғаннан бергі 20 жыл ішіндегі отандық компаративист-ғалымдардың жетістігімен сипатталатын Қазақстандағы салыстырмалы білім берудің даму ерекшеліктері қарастырылады. Сондай-ақ, салыстырмалылықпен айналысушылар еңбектерінде қоғамның жаһандық жағдайындағы салыстырмалы педагогиканың түсіндірмелі-ұғымдық аппараттары нақтыланып, əдіснамасы жаңарған.