ИННОВАЦИОННЫЙ ПОТЕНЦИАЛ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКОГО УНИВЕРСИТЕТА В КОНТЕКСТЕ СМЕНЫ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ МОДЕЛЕЙ - Таубаева, Ш. Т. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада автор жоғары мектептің оқытушысының инновациялық əлеуетінің қажеттілігі өзекті екенін негіздейді. Жоғары мектептің оқытушысының инновациялық əлеуетінің құрамына оның білім берудің инновациялық типін меңгеруін жатқызады. Автор жоғары мектептің оқытушысының жаңалыққа, білім беру үдерісінің əртүрлі субъектілеріне, жүйелеріне, орталарына жəне кеңістіктеріне ашық болу ұстанымы, педагог əрекетін əдіснамаландыру идеясы алынған.