Этапы развития хореографического образования в Казахстане. Қазақстандағы хореографиялық білім берудің даму кезеңдері. - Nikolaeva, L. A. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье предлагается периодизация развития хореографического образования в Казахстане. Автор выделила четыре этапа: с 20-х гг. ХХ в. – до 1934 г. – зарождение танцевальных коллективов в Казахстане; с 1934 г. – до 40-х гг. ХХ в. – становление классической системы обучения балетному мастерству; 50-80-е гг. – развитие и создание национальной системы хореографического образования Казахстана; 90-е гг. ХХ в. – по настоящее время – этап дальнейшего совершенствования и расцвета балетной школы и хореографического образования. Мақалада Қазақстандағы хореографиялық білім берудің даму кезеңдері берілген. Мақала авторы төрт кезеңді көрсетеді: ХХ ғасырдың 20-жылдарынан бастап, 1934 жылдарға дейін Қазақстандағы би ұжымының пайда болуы; ХХ ғасырдың 1934 жылдарынан бастап 40-жылдарға дейін балет шеберлігіне үйретудің классикалық жүйесінің қалыптасуы; 50-80 жылдарға дейін Қазақстандағы хореографиялық білім берудің ұлттық жүйесінің құрылуы мен дамуы; ХХ ғ. 90-жылдарынан қазіргі кезеңге дейін хореографиялық білім беру мен балет мектебінің жетілуі мен даму деңгейлері.