СТРАТЕГИЧЕСКИЕ ПРИНЦИПЫ ПРОЕКТИРОВАНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ПРОГРАММ ВЫСШЕЙ ШКОЛЫ - Мынбаева, А. К.; Анарбек, Н. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада білім беру бағдарламаларын жобалаудың тұжырымдық түсінігінің негізгі алғышарттарын іріктеу мақсатында авторлар келесі үдерістерге талдау жасайды: білім берудің ұлттық мазмұнын кеңейту; əлемдегі интеграциялану үдерістері, Қазақстанның əлемдік білім беру кеңістігіне енуі, білім беру бағдарламаларын жобалаудың əлемдік тəжірибесінің ашықтығы жəне т.б. Авторлардың жоғары мектептің білім беру бағдарламаларын жобалаудың дəстүрлі стратегиялық ұстанымдарын талқылауы негізінде білім беру бағдарламаларын жобалаудың инновациялық ұстанымдары беріледі: көп өлшемдiлiк, сабақтастық, бірізділік жəне т.б.