ЧТЕНИЕ ПО ИСКУССТВУ В ВОСПИТАНИИ ПОДРОСТКОВ - Аббасова, С. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Өнер адам бойындағы эстетикалық талғамды ояту құралы болып табылады. Ол тəрбие қызметін кеңейтеді, күшейтеді. Өнердің белгілі бір түрі мен жанры туралы толық мəлімет болғанда ғана өнердің əсері күштірек бола түседі. Мақала оқушы-жасөспірімдерді өнерге баулудың негізгі бағыттары туралы баяндалған.