ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ИКТ В ФОРМИРОВАНИИ ПОНЯТИЯ «ЭНТРОПИЯ» В ФИЗИКО-МАТЕМАТИЧЕСКОМ ПРОФИЛЬНОМ КЛАССЕ СРЕДНЕЙ ШКОЛЫ - Исмаилов, И. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада автор физика курсының бағдарлама мазмұнына енетін термодинамика тақырыбы бойынша негізгі арнайы ұғымдар туралы ақпарат береді. Мектеп тəжірибесіне сүйене отырып, аталған тақырыпты өту барысындағы туындайтын қиыншылықтарға тоқталады жəне оны жоюда АКТ маңызын ашқан. Компьютерлік үлгілеу негізінде жеткілікті деңгейде энтропия əдісін қолдануды көрсетеді.