Биолог мамандарын ғылымға баулуда инновациялық техниканы пайдалану - Kaliyeva, A. N.; Dyuskaliyeva, G. U.; Ikramova, A. Sh. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада жоғары педагогикалық оқу орындарында білім алатын студенттерді жаратылыстану бағытындағы ғылымдарға баулуда инновациялық техниканы пайдалану және ғылыми зерттеу нәтижелері берілген. Microvisible бағдарламасымен қамтамасыз етілген, бинокулярлы биологиялық MCX100 микроскопының құрылысы, жұмыс істеу әдістерін игере отырып, зертханалық сабақтарда пайдаланукөрсетілген. Оңтүстік-Шығыс Қазақстанда өсетін Раушангүлділер тұқымдасына жататын Аgrimonia asіatіca Juz. дәрілік өсімдігінің жапырағы және тамырсабағының анатомиялық құрылысына бинокулярлы биологиялық MCX100 микроскопы арқылы зерттеулер жүргізілді. Компьютерге қосылған арнайы Microvisible бағдарламасымен Аgrimonia asіatіca Juz. дәрілік өсімдігінің жер үсті және жер асты бөлімдерінің көлденең кесінділері микросуреттерге түсіріліп, морфометрикалық өлшеулер жүргізілді. Алынған зерттеу нәтижелеріболашақ мамандардың ғылыми білімін дамыту және әдістерді меңгеру, білім сапасын арттыру мақсатында оқыту үдерісінде пайдалануғанегізделген.