Физикалық есептерді шығаруда компьютер бағдарламаларын қолдану әдісі. Методы применения компьютерных программ при решения физических задач. - Ramankulov., Sh. Zh.; Berkimbaev., K.M.; Turmambekov., T.A. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Жоғары оқу орнының негізгі мақсаттарының бірі – болашақ мамандардың шығармашылық қабілетін қазіргі заман талабына сай қалыптастыру болып табылады. Осы мақсатта мақала авторлары физика пәнін оқыту үдерісінде, әсіресе практикалық сабақтарда электронды оқыту құралдарын қолдануды, физикалық есептерді шығаруда компьютер бағдарламаларын пайдалануды ұсынады. Физика мамандығы бойынша оқитын студенттердің басым бөлігі физикалық есептерді шығаруда, есеп шығаруға тиімді әдісті таңдап алуға, есептерді шығаруда физикалық құбылыстар мен заңдылықтардың негізін ашуда қиналатындары рас. Осы мәселені жеңілдету мақсатында авторлар физика пәні бойынша есептер шығарудың, тәжірибелер мен демонстрациялардың компьютерлік моделдерін жасаған. Мақалада авторлардың физика курсын оқу үдерісінде, физикалық есептерді шығаруда компьютерлік бағдарламаларды қолданудың әдістері баяндалған. Қазіргі таңда Қ.А.Яссауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университетінде болашақ физика мұғалімдерін даярлауда ақпараттық – телекоммуникативтік технологияларды қолданудың техникалық базасын жасауға үлкен көңіл аударылып отыр. Одна из основных целей высших учебных заведений – формирование творческих способностей у будущих специалистов, соответсвующих к современным требованиям. С этой целью авторы статьи предлагают использование ресурсов электронного обучения и комютерных программ при решении физических задач в процессе преподавания физики, в частности и на практических занятиях. Большинство студентов по специальности физики затрудняются при решении физических задач, при выборе эффективного метода решения, при раскрытии основ физических явлений, закономерностей в решении различных задач. С целью упрощения этой проблемы авторы разработали компьютерную модель демонстрации, эксперимента и решения задач по физике. В статье расматриваются методы применения компьютерных программ при решении физических задач в процессе обучения физике. В настоящее время в Международном казахско-турецком университете имени К.А. Ясави уделяется большое внимание разработке технической базы использования информационных и телекоммуникационных технологий при подготовке будущих учителей физики.