Главные направления формирования профессиональной компетентности будущих специалистов.Болашақ мамандардың кәсіби құзіреттілігін қалыптастырудың басым бағыттары - Zhumabekova., F. N. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье описаны приоритетные направления в формировании профессиональной компетентности будущих специалистов,которые осваиваются в учебном процессе в ходе обучения.В Казахстане модернизация образования реализуется по трем приоритетным направлениям:оптимизация организаций образования и акцентирование внимания внедрению в учебный процесс современных методик и технологий;модернизация учебно- воспитательных процессов и повышения качества педагогического состава.Формы- образцы специального педагогического образования показывает необходимость усиления требований к повышению квалификации предподавателей школ и вузови функционирование в каждом регионе интегрированных центров по повышению квалификации педагогов; изложение проблемы создания независимой системы повышения квалификации и повышения эффективности и доступности образовательных услуг. Аталған мақалада болашақ мамандардың кәсіби құзіреттіліктерін қалыптастырудың басым бағыттары,мамандар даярлаудағы олардың оқу үдерісі барысында меңгеруге тиісті кәсіби құзіреттіліктер сипатталған.Біздің елімізде білім беру жүйесін жаңғырту үш басым бағыттар бойынша жүзеге асырылуда.Атап айтқанда:біріншіден,білім беру ұйымдарын оңтайландыру және оқыту үдерісіне қазіргі заманғы әдістемелер мен технологияларды енгізуге көңіл бөлу,екіншіден,оқу-тәрбие үдерісін жаңғырту және педагогтар құрамының сапасын арттырудың маңызы зор екендігі қарастыру.Арнаулы педогогтық білім берудің үлгі- қалыптарын,мектептер мен жоғары оқу орындарының оқытушыларының біліктілігін арттыруға талаптарды күшейту қажеттілігі және әр өңірде педогогтардың біліктілігін арттыратын интеграцияланған орталықтардың жұмыс істеуі қажет деп есептейді.Үшіншіден, білім беру қызметтерінің тиімділігі мен қолжетімділігін арттыру және біліктілікті жетілдірудің тәуелсіз жүйесін құру мәселесі баяндалған.