Возможности интеграции в преподавании предмета «Самопознание ». «Өзін-өзі тану » пәнін интеграциялаудың оқытудағы мүмкіндіктері - Zhumabekova, F. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Вектор развития образования как главное условие полноценной жизни человечества направлен на улучшение качества жизни.Сегодня главной целью преподавателя в решении данной проблемы является путем благотворного воздействия на личность учащегося извлечение внутренего духовного богатства и совершенстовавание каждого учащегося как уникальной личности.В статье показан воспитательный характер интеграции дисциплины при изучении «Самопознания». В целях удволетворения потребности общества автор духовно-нравственной образовательной программы «Самопознание», первая леди страны Сара Алпысовна Назарбаева подняла вопрос о воспитании будущего поколения на основе общечеловеческих ценностей. Современные глобальные проблемы,мировое единство человечества и подробное описание духовно-нравственных ценностей используются в раскрытии сущности общечеловеческих ценностей. Білім беруді дамыту векторы адам мен адамзаттың толыққанды өмір сүруінің басты шарты ретінде алынған руханилықпен анықталатын өмір сапасын қамтамасыз етуге бағытталған. Бұл мәселені шешудегі бүгінгі күні оқытушының басты мақсаты– өзіндік рухани-адамгершілік құндылықтарын білім алушының бойына дарыта отырып,оның жүрек түкпіріндегі рухани қазынасын жарыққа шығару,әрбір білімгерді жеке тұлға ретінде жетілдіру үшін оның бойындағы бар құндылықтарын дамыту мәселесі баяндалған.Осыған орай, білім беру ұйымдарында өзін-өзі тану пәнін оқытудың маңызды мәселелерінің бірі ретінде пәнді интеграциялаудың тәрбиелік мәнін ашып көрсетудің жолдары қарастырылған.Қоғамның қажеттілігін қанағаттандыру мақсатында «Өзін-өзі тану» рухани-адамгершілік білім беру жобасының авторы,еліміздің Бірінші Ханымы Сара Алпысқызы Назарбаева тұңғыш рет мемлекеттік деңгейдегі өскелең ұрпақты жалпыадамзаттық құндылықтар негізінде тәрбиелеу мәселесін көтерді.Рухани-адамгершілiк білімнің қазіргі әлемдегі басымдығы туралы сөз қозғауда қазіргі замандағы жаһандық мәселелер, адамзаттың жалпы дүниежүзілік тұтастығы мен рухани-адамгершілік құндылықтардың сипаты жан-жақты қарастырылып,жалпыадамзаттық құндылықтардың мәнін ашу көзделуде.