СРАВНИТЕЛЬНАЯ ПЕДАГОГИКА КАК УЧЕБНАЯ ДИСЦИПЛИНА - Анарбек, Н. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада салыстырмалы педагогика оқу пәні ретінде қарастырылған. «Білім беру жұйесі», «әлемдік және халықаралық білім беру ортасы» деген ұғымдарға салыстырмалы тұсініктеме берілген және вариативтікке бағытталған педагогикалық құбылыстарды салыстыру кабілеттеріңқалыптастыру технологиялары айқындалады.