РЕФОРМЫ ВЫСШЕГО ОБРАЗОВАНИЯ КАЗАХСТАНА: 20-ЛЕТ НЕЗАВИСИМОСТИ - Мынбаева, А. К. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада Қазақстан Республикасының Тəуелсіздігіне 20 жыл ішіндегі жоғары білім беру саласындағы өзгерістер сипатталған. Республикадағы жоғары оқу орындарының санының өсу динамикасы ашып көрсетілген.Қазақстан Республикасы «Білім туралы» заңының үш рет өзгеруіне сəйкес даму кезеңдері, сондай-ақ реформалар барысы анықталған.Сарапшылар жоғары білім берудің күшті жақтарына мыналарды жатқызады: білім берудің үш кезеңіне - «бакалавриат – магистратура – доктарантура РһD» көшу; мамандықтар классификаторының ЮНЕСКО-ның МСКО-сына сəйкестігі; 2010 жылдың наурыз айында Болон үдерісіне қосылуы, оқытудың кредиттік жүйесіне көшуі, академиялық еркіндіктің кеңеюі.