ИСТОРИЯ И ТЕНДЕНЦИИ РАЗВИТИЯ ВЫСШЕГО МУЗЫКАЛЬНОГО ОБРАЗОВАНИЯ В КАЗАХСТАНЕ - Мукашева, А. Б. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада ҚР білім беру жүйелерін жаңа талаптарын жетілдіруде музыкалық білім берудің тарихи даму аспектілері талданған.Республикада кеңестік дəуірдегі музыкалық білім беру тарихынан нақты мəліметтер берілген. Музыкалық білім берудің дамуы құндылықтардың жойылуына, құқық бұзушылық, жағымсыз діни ағымдардың көбеюінің алдын алу факторы ретінде қарастырылады.