ВОПРОСЫ ВОСПИТАНИЯ В ПЕЧАТИ КОНЦА XIX – НАЧАЛА XX ВЕКОВ - Мехралиева, У. Б. (Journal of Educational Sciences, 2016)
XIX аяғы мен XX ғасырдың басындағы педагог-ағартушылар сол кездегі тəрбиенің формасы мен мазмұнын өткір сынға алды. Баланың тұлғасын жаншу мен бағындыру принципіне негізделгентəрбиеге табанды түрде қарсы тұрды. Мақалада автор XIX аяғы мен XX ғасырдың басындағы баспасөздегі тəрбие мəселелері туралы жазады.