ПАРАДИГМАЛЬНЫЙ АНАЛИЗ В СРАВНИТЕЛЬНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИХ ИССЛЕДОВАНИЯХ - Есеева, М. Т. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада салыстырмалы- педагогикалық зерттеулердегі мəселеніталдаудың парадигмалық тұрғысы қарастырылады. Білім беру жүйесіне талдау жасаудағы парадигмалық тұрғы негізінде ғана, ұлттық арқылы бейнеленетін адамзаттың барлық сұраныстарының ерекшелігі мен ұқсастықтарын көруге мүмкіндік бар. Зерттеу барысындағы білімберудің мағыналы ұлттық жүйесінің, теориялық айқындалған білім беру моделімен нақты білім беру жүйесімен салыстырғанда, олардың ерекшеліктерін барынша нақтылап көру мүмкіндігі бар.