Бəсекеге қабілетті мамандарды дайындаудағы құзіреттілік талаптарының маңызы. Конкурентоспособность будущего специалиста как показатель качества вузовской подготовки. - Aitbaeva, A. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақала жоғары оқу орындарында мамандар даярлаудың сапалық көрсеткіші ретіндегі болашақ маманның бəсекеге қабілеттілігі мəселелеріне арналған. Маманның құзыреттілігі тұжырымдамасының негізгі сипатының бірі əлеуметтік өзгерістер мен олардың даму үрдісінің динамикасы мен жүру барысындағы субъектінің рөлі жəне ықпал ете алу мүмкіндігінен туындайды. Мамандану құзыреттілігінің бұл талаптары мемлекеттің білім берушілік саясатымен анықталады. Бұл мақалада білім берушілік бағдарламаларды жобалауда аса өзекті болып табылатын құрамды бөліктердің өзара байланыстарын анықтауға тырыстық.Статья посвящена проблемам конкурентоспособности будущего специалиста как показателя качества вузовской подготовки. Одной из характерных черт концепции компетентности специалиста является повышение роли субъекта в социальных преобразованиях и усовершенствованиях способности его понять динамику процессов развития и воздействия на их ход. Эти требования профессиональной компетентности определяются образовательной политикой государства.