ПРОФЕССОР АХМЕД СЕИДОВ: ОСНОВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ ЖИЗНИ И ДЕЯТЕЛЬНОСТИ. - Мамедова, Айтекин Телман кызы (Journal of Educational Sciences, 2016)
Азербайжан педагогтарының ақсақалы болып саналатын Ахмеда Юсиф оглы Сеидов есімі мектеп жəне педагогика тарихына Оңтүстік Кавказ педагогикалық ойын зерттеуші алғашқы педагог-ғалым ретінде енді. Автор мақаласында профессор Ахмеда Сеидовтің өмірі менқайраткерлігіне тоқталады.The name of the most famous of Azerbaijan teachers of Ahmed Yusif оgli Seyidov has become history of school and pedagogical thought as first teacher-scientist of the Azerbaijanian, as pioneer of area of research of history of pedagogical thought on Southern Caucasus.