К ВОПРОСУ КЛАССИФИКАЦИИ, ДИАГНОСТИКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ СУИЦИДАЛЬНЫХ НАМЕРЕНИЙ ШКОЛЬНИКОВ - Касен, Г. А.; Колдышева, А. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада мектеп оқушыларын суицидтік жағдайынан сақтандыру жəне суицид жіктемелері мен диагностикасы қарастырылған. Əртүрлі авторлардың суицидке ықпал ететін факторларды жіктеулерін талдаған.Авторлар теориялық зерттеулерді жалпылау негізінде суицидке бейім тұлғаның сипатын анықтаған Жастар арасындағы суицидтің əлемдік жəне отандық статистикалық мəліметтері келтірілген. 2009-2010 оқужылында Алматы қаласының №144 мектеп-гимназиясында жүргізілген зерттеу нəтижесіне сүйене отырып суицид мəселелерін тудыратын жағдайларға анықтама жүргізеді. Суицидті болдырмау бойынша алдын алу жұмыстарын ұйымдастыруға арналған негіз ретіндегі ұсыныстар берілген.