Влияние молодежной субкультуры на суицидальное поведение обучающихся. Оқушылардың суицидтік мінез-құлқына жастар субмəдениетінің ықпалы. - Aitbaeva., A. B.; Kassen., G. A. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье анализируется проблема взаимовлияния аспектов молодежной культуры и поведения обучающихся, в частности влияние молодежной субкультуры на суицидальное поведение. Авторы на основе проведенного мини-исследования устанавливают прямую зависимость принадлежности обучающихся к определенной субкультуре и наличия суицидальных факторов. Поднимается проблема поиска путей воспитания молодежи, умеющей противостоять жизненным трудностям имеющей активную жизненную позицию.Мақалада суицидтік мінез-құлқына жастар субмəдениетінің ықпалы, оның оқушылар мінез-құлқы мен жастар мəдениетінің өзара байланысына талдау жасалады. Авторлар зерттеу жұмыстарының негізінде суицидтік факторлардың болуымен оқушылардың нақты бір субмəдениетке тікелей тəуелділігінің бар екендігін көрсетеді. Белсенді өмірлік бағыт-бағдары барөмірлік қиыншылықтарға төтеп бере алатын жастарды тəрбиелеу жолдарын іздеу мəселелері көтеріледі.