Техники кризисной интервенции как кризисного вмешательства. Басқыншылық дағдарысының техникасы дағдарыстық араласу ретінде. - Miteva., P. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Статья нацелена на раскрытие техник кризисной интервенции как кризисного вмешательства в работе педагога-психолога, социального педагога или социального работника. В статье раскрыты понятие «кризис», этапы кризисной интервенции, техники кризисного вмешательства, требования к поведению кризисного консультанта.Мақалада əлеуметтік қызметкерлер мен əлеуметтік педагог, педагог-психолог жұмысындағы басқыншылық дағдарысының техникасы дағдарыстық араласу мəселесі ретінде қарастырылады. Мақалада дағдарыс түсінігі, басқыншылық дағдарысының кезеңдері, дағдарыстық араласу техникасы, дағдарыс кеңесшісінің мінез-құлқына деген талаптар көрсетілген.