Кризисная интервенция для детей в школе (при посттравматичeском стрессовом расстройстве – ПТСР). Мектептегі балаларға арналған басқыншылық дағдарысы (жарақат негізінде стрестік күйдің бұзылуы мысалында). - Miteva., P. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В материале коротко представлен один из интересных феноменов последствий кризисной ситуации для детей, а именно ПТСР. ПТСР у детей рассматривается как спорный диагноз, объединяющий не только этиологические факторы и пережитое травматическое событие, но и не-благоприятные ситуации личного опыта, которые могут быть весьма разнообразными. Несмотря на то, что дистресс у детей протекает с симптомами, схожими с симптомами у взрослых, он имеет свою специфику и инструменты для оценки.Мақалада жарақат негізінде пайда болған стрестік күйдің бұзылуында балаларға арналған дағдарыстық жағдайлар туралы мəліметтердың қысқаша түрі берілген. Балалардың жарақат негізінде пайда болған стрестік күйдің бұзылғаны деген болжамы даулы мəселе ретінде тек бастан кешкен жарақат жағдайы емес, ол əртүрлі жеке тəжірибеде болатын сəтсіз жағдайлар болып табылады. Осыған қарамастан, балалардың жарақат негізінде пайда болған стрестік күйдің бұзылғаны өзіндік ерекшелігі бар жəне өзіндік бағалауды талап етеді.