Дене шынықтыру мұғалімінің педагогикалық құзыреттілігін қалыптастыру проблемалары. Проблемы формирования педагогической компетентности учителей физической культуры. - Zhumasheva., S. S.; Sagidullaev., M. R. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада авторлар денешынықтыру мұғалімдерінің педагогикалық құзыреттілігін қарастырған жəне «құзыреттілік», «біліктілік» ұғымдарының ара-қатынасын ашқан, практикалық тұрғыдан тəжірибе жүргізген. Қазақтың спорт жəне туризм академиясында, Алматы қаласының№122 мектеп-гимназиясында, Алматы қаласы И.В. Панфилов атындағы №54 Қазақстан-Ресей гимназиясында, Жамбыл облысы Меркі ауданындағы №20 орта мектебінде жүргізілген тəжірибелік жұмысының нəтижелері көрсетілген.В данной статье рассмотрены проблемы и особенности формирования педагогической компетентности учителей физической культуры. Авторами проведен сопоставительный анализ терминов «компетенция», «квалификация», «педагогическая компетенция», выявлены особенности каждой категории в подготовке учителей физкультуры. В статье приводятся результаты опытной работы, проведенной в Казахской Академии спорта и туризма, в школе-гимназии №122 г. Алматы, Казахстанско-Российской гимназии им. И.В. Панфилова г. Алматы, в средней школе №20 Меркенского района Жамбылской области.