Имидж учителя и преподавателя вуза: сравнительный аспект. ЖОО оқытушысы мен мектеп мұғалімінің бедел-бейнесі: салыстырмалы көрініс. - Mynbayeva., A. К.; Zhamankulova., A. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Одним из значимых направлений повышения общественного статуса педагога может стать его умение формировать позитивный имидж профессии. В статье приведены результаты исследования педагогического имиджа преподавателя вуза и учителя школы, выявлены одинаковые компоненты и различия. Предложена идея создания мастерской педагогического имиджа.Педагогтің қоғамдағы беделін көтерудегі бағыттарының бірі кəсіби маман ретінде ЖОО оқытушысы мен мектеп мұғалімінің бедел-бейнесінің дұрыс қалыптасуы болып табылады. Мақалада ЖОО оқытушысы мен мектеп мұғалімінің педагогикалық бедел-бейнесін зерттеу қорытындылары беріліп, олардың ұқсастықтары мен ерекшеліктері көрсетіледі. Педагогтік бедел-бейне шеберханасын құру идеясы ұсынылады.