Болашақ мұғалімдерді кəсіптік дайындау мəселелері. Проблемы профессиональной подготовки будущих учителей. - Yermekova., Zh. К. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Ұсынылып отырған мақалада автор ҚР білім беру саласындағы реформаның ерекше қырларын бөліп көрсетіп отыр. Яғни оқырмандардың назарын осындай мəселелерге байланысты оларды жүзеге асырудың жолдарына аударады. Алғашқы, басты мақсат – жоғары білімді, білікті ма-мандандыру, жаңа қалыптағы педагог (мұғалімдерді) қалыптастыру болып табылады. Автор білім беру жүйесінің сапасы мұғалімдердің білім деңгейіне тікелей байланысты болатынын баса айтады.В предлагаемой статье автор, выделяя важнейшие приоритеты в Реформировании образования РК, акцентирует внимание читателей на проблемах, связанных с их реализацией. Первоочередной, главной, но долгосрочной целью автор полагает формирование компетентного кадрового потенциала педагогов (учителей) новой формации, обосновывая вполне очевидное: прямую зависимость качества системы образования от качества учителей, работающих в ней.