РАЗВИТИЕ ШКОЛЬНОГО ОБРАЗОВАНИЯ И ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ МЫСЛИ В АЗЕРБАЙДЖАНЕ В ХVII-ХVIII ВЕКАХ. - Адыгёзалова, Шалала Али гызы (Journal of Educational Sciences, 2016)
XVI ғасырда Сефевидтер мемлекетінің құрылуы Азербайжанда экономика мен мəдениеттің дамуына тірек болды. Ұзақ уақытқа созылған басқыншылық соғысқа қарамастан Азербайжанда жаңа қалалар пайда болды, экономика дамыды, ағарту жəне мəдениет саласында біршама ілгері басушылықтар болды. Сонымен қатар ХVII-ХVIII ғасырларда Азербайжанда метеп білімі мен педагогтық ой дамыды. Автор мақалада осы мəселелерге тоқталады.Occurrence in XVI century of the state Sefevids has impulsed development of economy and national culture in Azerbaijan. Despite long aggressive wars, in territory of Azerbaijan, new cities nevertheless were formed, the economy has developed, certain shifts in development of national culture and education have been reached.