РАЗВИТИЕ ЭТНОПЕДАГОГИКИ КАК НАУКИ И УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЫ ЗА ГОДЫ НЕЗАВИСИМОСТИ КАЗАХСТАНА (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада Қазақстанның тəуелсіздігі жылдарында этнопедагогиканың ғылым жəне оқу пəні ретіндегі дамуы ашып көрсетілген. Қазақстан Республикасының этникалық қарым-қатынастар саласындағы білім беру саясатыэтномəдени білім беруге бағытталған. Бұл идеялар білім берудің этникалық бөлігі мен этнопедагог мамандар даярлауды күшейту арқылы жүзеге асырылады. Педагогикалық мамандардың мемлекеттік жалпыға міндетті стандарттарына «Этнопедагогика» курсы бойынша талдау жүргізілді. Соңғы 20 жыл ішіндегі этнопедагогикадан дайындалғандиссертациялық ғылыми зерттеу нəтижелері жинақталған.