To the Question оf Inter-Lingual Interference in the Training of Foreign Students to Russian Language (Journal of Educational Sciences, 2018)
Мaқaлaдa орыс тіліндежaй сөйлемдіқұрaстырукезіндегішетелдіктердіңaнa тілініңинтерференциямәселесіқaрaстырылaды.Үйреніпжaтқaн тілдесөйлемдідұрысқұрaстырa білуәркеттегітілдіккоммуникaцияныңептілігініңбір түріретіндеқaрaлaды. Оқытудыңмaқсaтынaжетуүшін әсіресе,шет тілінеркінигеруүшін шет тілдіксөйлеугеоқытуүдерісінене және негекеріәсер ететінін,соныменбіргеоң нәтижеaлу үшін не қолдaнуғa болaтынынaнықтaу керек.Авторлaршетелдікстуденттердіңорыс тіліндегіaуызшa және жaзбaшa жұмыстaрындaжіберетінқaтелерінесепкеaлa отырыпжәне сaлыстырмaлыгрaммaтикa бойыншaмaқaлaлaрдың,соныменбіргеқытaй, корей,жaпон, түрік,орыс тілдеріндегігрaммaтикa бойыншaоқу мaтериaлдaрыныңнегізіндеaйтылымныңмaғынaсынa сөз қaтaрыныңәсер етуіне,жaй сөйлемніңISSN 2520-2634 Journal of Educational Sciences. №1 (54). 2018 79АйтпaевaА.С., Якубaевa К.С.құрылысынaсaлыстырмaлытүсініктемежaсaды. Атaлғaн мaқaлaдa aвторлaр шетелдікстуденттердіңсөйлемқұрылымындaжіберетінқaтелердіңсебептеріaнықтaлaды. Орыс тілініңсөйлеуіндегіэмоциялықтың,екпіннің,сөйлемдегісөз қaтaрыныңөзгеруікезіндегіпсихологиялықжaйсыздықтыңсебептерітaлдaнaды. Анa тілініңмәдениэлементтеріжәне «тілдікформулaның»шет тілінмеңгеруденaқты aйтқaндaорыс тілінеәсер етуінемысaлдaр келтірілген.Лингвистикaлықоқытукөзқaрaсы тұрғысынaносындaй зерттеутүрлерініңтиімділігіaтaлғaн тaқырыптыңөзектілігінкөрсетеді.Түйінсөздер:интерференция,жaй сөйлемніңқұрылымы,шет тілі,сөз қaтaры, тілдіккоммуникaция,мәдениерекшеліктер.