(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
XX ғасырдың аяғы мен XXI ғасырдың басы барлық ТМД елдерінде, сондай-ақ, Азербайжанда білім саласында өткізілген шаралар оқулықтарды жаңалаумен байланысты болды. Азербайжан білім жүйесіндегі тəуелсіздік жылдарындағы маңызды жаңалық жаңа ұрпақ оқулығының бағытын айқындау жəне басып шығаруын қамтамасыз ету болып табылады. Мақалада автор Азербайжан оқулықтарының мазмұндық бағытын айқындаудаудағы негізгі қайнарларға тоқталады. One of considerable innovations in an education system of Azerbaijan for years of independence was definition of the basic directions of textbooks of new generation and maintenance of their edition. In the end of XX beginning - the XXI-st centuries, as well as in all CIS countries, reforms in an education sphere, spent to Azerbaijan, demanded realisation of variety of actions in connection with updating of textbooks.