(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье рассмотрены виды стереотипов в деятельности педагога, раскрыты позитивные и негативные стороны стереотипизации профессиональной деятельности. Проведенное поисковое исследование показало наличие профессиональных педагогических стереотипов у учителей школ и преподавателей вузов. Установлено, что педагоги готовы к разрушению негативно влияющих стереотипов деятельности. Предложена методика «разноцветных очков» для разрушения стереотипов. Мақалада педагог іс-əрекетіндегі стереотиптердің түрлері қарастырылады. Зерттеу жұмыстарын жүргізу барысында ЖОО оқытушылары мен мектеп мұғалімдерінің кəсіби педагогикалық стереотиптерінің бар екендігін көрсете отырып, педагогтар өз кəсіби іс-əрекеттерінде жағымсыз əрекеттерді бұзуға дайын екендігі байқалды. Педагогикалық стереотиптерді бұзуда «түрлі көзілдірік» əдістемесі ұсынылады.