(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
В данной статье предлагается примеры возможной мотивации познавательного интереса учащихся к фундаментальным наукам при обучении физике, через актуализацию значимости физических теорий для формирования научного мировоззрения, определяющего основные жизненные позиции личности. Мақалада физиканы оқытуда оқушылардың іргелі ғылымдарға танымдық қызығушылығын арттыратын, тұлғаның негізгі өмірлік позициясын анықтайтын ғылыми көзқарасты физикалық теориялардың маңыздылығы арқылы қалыптастырудың мысалдары ұсынылып отыр.