(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада С. Қожахметов жəне оның педагогикалық мұраларындағы дидактиканың дам уының жолдары көрсетілген. Оның еңбегіндегі «Жалпы педагогика жəне педагогика», «Оқыту технологиясы жəне оқыту үдерісінің субъектілері», «Педагогика тарихы» бағыттары бойынша еңбектері қарастырылған. С. Қожахметовтің педагогикалық білім беруді дамытудағы қосқан үлесіне талдау жасалынған. В статье прослеживается путь становле ния С. Кожахметова как ученого-дидакта. Раскрыты его труды по следующим на- правлениям: «Вопросы общей педагогики и педагогики», «Технология обучения и субъекты процесса обучения», «История пе- дагогики». Проанализирован вклад С. Кожахметова в развитие педагогического знания о дидактических принципах с позиций потребностей сегодняшней практики.