(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада Алматы қаласы жалпы білім беретін мектептердің 7-11 сынып оқушыларының қоғамдық пікірлері бойынша сауалнама қорытындылары берілген. Қорытынды бойынша келесі мəліметтер: мектеп жəне мектеп өмірін жалпы қабылдау, мектептегі тəрбие жұмысының түрлі салала- рын талдау, Алматы қаласы оқушыларының əлеуметтік əл-ауқаты, оқушылардың бағалы бағыттары, оқушылардың өзекті мəселелері мен оның шешу жолдары, оқушылардың құқықтық санасын тəрбиелеу, оқушылардың болашақ кəсіби бағдары мен еңбекті бағалауы, т.б. мəліметтер көрсетілген. Зерттеу барысында қала аудандары бойынша жалпы білім беретін мектептердің жоғары сынып оқушыларының контингентіне сəйкес көпсатылы таңдау қолданылған. В статье представлен анализ опроса общественного мнения школьников 7-11 классов общеобразовательных школ г. Алма- ты. В результате опроса были получены данные об общем восприятии школы и школьной жизни; проанализированы различные аспекты воспитательной деятельности в школе; социальное самочувствие школьников; ценностные ориентации школьников; медиапредпочтения школьников; проблемы школьников и пути их решения; дисциплина и воспитание правового сознания школьников; оценка труда и будущие профессиональные ориентиры школьников. В рамках исследования была использована квотная случайная многоступенчатая выборка, пропорционально контингенту обучающихся в старших классах дневных общеобразовательных школ по районам города.