(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье рассматриваются вопросы, связанные экономикой качества образования, анализируются тенденции развития организационно-экономических механизмов управления вузами на современном этапе, определяются возможности по повышению эффективности деятельности вузов на основе внедрения в практику их работы концепции управления затратами на качество. Мақалада жаңа кезеңде ЖОО-ны басқарудың ұйымдас тырушылық-экономикалық механизмдері талданып, білім беру сапасымен байланысты мəселелер қарастырылады. Басқару шығындарының тұжырымдамасы бойынша жұмыста тəжірибеде ендірілген ЖОО-ның іс-əрекетінің тиімділігін арттыру мүмкіндіктері анықталады.