(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье на основе анализа психолого-педагогической литературы систематизированы подходы к природе понятия интеллект, разработаны принципы психолого-педагогической диагностики интеллектуальных способностей студенческой молодежи исследовательского университе- та. Для разработки технологии диагностики интеллектуальных особенностей студентов отобраны тесты интеллекта. Планируется создание лаборатории диагностики интеллекта в КазНУ им. аль- Фараби. Мақалада зияткерлік ұғымына жүйелі түрде психологиялық-педагогикалық əдебиеттерге талдау жасалынған. Зерттеу университеті студенттік жастарының зияткерлік қабілеттерін диагностикалаудың психологиялық-педагогикалық принциптері дайындалып, көрсетілген. Студенттердің зияткерлік қабілеттерін диагностикалауда зияткерлік тест тапсырмалары дайындалған. əл-Фараби атындағы ҚазҰУ-да зияткерлікті диагностикалау зертханасын құру жоспарлануда.