(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2017)
Бұл мақалада жоғары оқу орындарында білім беруді жаңғыртуды жүзеге асыру механизмдері,үрдістер мен мақсаттары қарастырылады. Автор Қазақстан Республикасындағы Білім беруді дамытудың мемлекеттік бағдарламасы шеңберінде білім беру бағдарламаларын әзірлеу және енгізу аясындағы Абылай хан атындағы ҚазХҚжәнеӘТУ тәжірибесі баяндайды. Бұндай жағдайда оқу үдерісінің әдістемелік және технологиялық жетілдірілуі, оның ғылым мен өндірістің заманауи жетістіктерімен тығыз байланысы ЖОО-ға халықаралық стандарттарды енгізу және олармен қамтамасыз ету талаптарымен анықталады. Сонымен бірге ЖОО әлеуетінің өзге де серіктес ЖОО-ға қол жетімді болуы, оқу бағдарламаларының жаңа талаптарға сәйкестігі, оларға шынайы қолданбалы, ендірмелік, мақсаттық сипатын береді. Автор университеттің базалық мамандықтарының бірі «Журналистика» мамандығы бойынша бейіндік (мамандандыру) кәсіби білім беру бағдарламасының вариативтік әзірлемелері негізінде сипаттама жасаған. Түйін сөздер: білім беруді жаңғырту, білім беру бағдарламасы, жоғары кәсіптік білім беру, мамандықтардың базалық үлгілері.