(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2017)
Мақалада ҚазХҚжӘТУ-нің маманның компетенттік үлгіде негізделген қашықтықтан оқытудағы бакалавр мамандардың кәсіби құзыреттіліктерін қалыптастыру мәселесі қарастырылады. Ұсынылған компетенттік үлгі 4 құзыреттіліктер топтама бірліктерден құралады: мәдениетаралық коммуникативтік құзыреттілік, кәсіби-бағытталған құзыреттілік, кәсіби-негізделген құзыреттілік,кәсіби-айқындалған құзыреттілік. Қашықтықтан оқыту жағдайында көрсетілген кұзыреттіліктерін қалыптасуы неғұрлым кәсіби біліктілігін көтеруге және халықаралық еңбек нарығында мамандардың жақсырақ кәсіби дайындығына әкеледі. 2016-2017 оқу жылынан бастап университет Moodle 3.1. жаңа нұсқасына көшті. Бұл нұсқаның алдыңғы Moodle 2.1. нұсқасынан түбегейлі айырмашылығы бар. Басты жақсаруы – жаңарған интерфейс жүйесі. 3.1 СДО Moodle нұсқасы жүйені қолданушылардың құзыреттіліктерін басқару функционалынан тұрады. Competency-BasedEducation (СВЕ) негізгі басымдылығы болып табылады. ҚББ ендіру үшін «Шет тілі: екі шет тілі» және «Аударма ісі» сияқты екі мамандық бойынша 50-ге жуық электронды курстар дайындалды. Түйін сөздер: маманның кәсіби дайындығы, мәдениетаралық коммуникативтік құзыреттілік, кәсіби-бағытталған құзыреттілік, кәсіби-негізделген құзыреттілік, кәсіби-айқындалған құзыреттілік,қашықтықтан оқыту.