(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2019)
Бұл жұмыста көркемөнер саласы бойынша білім алатын дарынды балалармен әлеуметтік педагог маманының әлеуметтік-педагогикалық жұмыс жасау сипаттамасы негізінде көркемөнер саласындағы дарынды балалармен әлеуметтік жұмысты жетілдіру мәселелері қарастырылады. Мақалада көркемөнер саласындағы дарынды балаларды дамытатын әлеуметтік жұмыстың прогрессивті, инновациялық нұсқалары, дарынды балалардың жас ерекшеліктеріне байланысты әлеуметтік тұрғыдан қамтамасыз етуге бағытталған бірқатар маңызды міндеттер мен әдістемелік тәсілдер баяндалған. Көркемөнер саласы бойынша білім алатын дарынды балалардың аса зор қабілеттеріне назар аударылған. Авторлар зерттеу барысында көркемөнер саласындағы дарынды балалардың қарым–қабілеттерінің диагностикалық көрсеткіштері есепке алынып отырды. Әзірленген әдістеменің тиімділігі педагогикалық тәжірибиелердің нәтижелерімен расталады. Эксперименттік жұмыс 2018 жылы Алматыдағы А.Селезнев атындағы хореографиялық училищенің базасында өткізілген. Экспериментке 47 студент қатысқан. Эксперименттік топтағы әдістемелік жұмыстың көрсеткіштері біршама жақсарған. Атап айтқанда, өнімділік – 9,5%, икемділігі – 25,8%,түпнұсқалығы – 42%-ке артқан. Түйінсөздер: әлеуметтік-педaгогикaлық жұмыс, көркемөнер сaлaсындaғы дaрынды бaлaлaр, әлеуметтік әдістемелік тәсілдер, әлеуметтік жұмыстың прогрессивті және инновaциялық нұсқaлaры.