(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2020)
Авторлар мақалада Блум таксономиясына сәйкес теориялық материалдар қарастырылған, онда тапсырмалар алты деңгейге жіктелген: бірінші деңгей – «Білім», екінші деңгей – «Түсіну», үшінші деңгей – «Қолдану», төртінші деңгей – «Талдау», бесінші деңгей – «Синтез», алтыншы деңгей – «Бағалау». Теориялық материалдар Блум таксономиясына сәйкес «Педагогика тарихы» пәні бойынша қарастырылады. Бағалау критерийлері пәндік, аспаптық және тұлға аралық құзыреттіліктерді құрайды. Пәннің құзыреттіліктері бар пәннің бөлігі ретінде студент жоғары деңгейде педагогикалық технологияны меңгереді; оқытудың интерактивті формаларын қолдануды біледі, саралап оқытуға арналған тапсырмаларды таңдау критерийлерін біледі; аспаптық құзыреттіліктермен – оқытудың интерактивті формаларын: диалог, пікірталас, жұпта, топта және т.б. жұмыс істеуді біледі, ішінара іздеуді, проблемалық, зерттеу әдістерін, жобалау әдістерін қолдануды біледі, өз бетінше іздеуді, талдауды және қажетті таңдауды біледі, зерттелетін тақырып бойынша материал; тұлға аралық құзыреттілік өзін-өзі бағалауды және басқаларға құрмет сезімін дамытады; ұжымда жұмыс істей білу; ұжымдық шешім қабылдауға дайын болу; шешім қабылдауға жауапкершілік алу, жеке ынтаның көрінісі, ұжымда жұмыс істей білу. Түйін сөздер: Блум таксономиясы, бағалау критерийлері, пәндік құзыреттілік, аспаптық құзыреттілік, тұлға аралық құзыреттілік, студенттер рефлексиясы, оқытушының рефлексиясы.