(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2020)
Бүгінгі таңда әлемде жеті мыңнан астам түрлі тілдер бар. Халықаралық ортада, бизнес, ғылым және қызметтің басқа салаларында ағылшын тілі қарым-қатынастың негізгі тілі болып табылады. Дүниежүзілік жаһандану дәуірінде Қазақстан жалпы білім беретін мектептерде үштілділік жүйесіне көшу үшін білім беру жүйесін модернизациялау бағдарламасын белсенді жүзеге асыруда. Қазіргі уақытта CLIL оқыту технологиясы қосымша тілді үйренудің жаңа оқу бағдарламасы ретінде бүкіл әлемде танымал болуда. Зерттеулерге сәйкес, сыныпта CLIL технологиясын қолдану сыныптың оқу ортасын жақсартады, оқу уақытын қысқартады, сонымен қатар оқыту тұжырымдамасын кеңірек және терең етеді. Барлық артықшылықтарына қарамастан, CLIL кейбір жағынан қиын болуы мүмкін. Осы тақырыптың күрделілігін ескере отырып, Қазақстанда CLIL оқыту технологиясын енгізу қаншалықты тиімді жүзеге асырылып жатқандығы туралы түсінік болуы маңызды. Бұл мақалада Қазақстандағы орта мектептерде CLIL технологиясын енгізу тәжірибесі туралы 127 мұғалімнің сауалнамасының нәтижелері келтірілген. Сауалнама әлеуметтік нысандарда Google Forms платформасы негізінде Whatsapp және Telegram қосымшалары арқылы жүргізілді. Түйін сөздер: CLIL технологиясы, білім беру, үштілділік, модернизация.