УРОВЕНЬ СФОРМИРОВАННОСТИ РЕКОНСТРУКТИВНЫХ УМЕНИЙ ШКОЛЬНИКОВ ПО ПЕРЕВОДУ УЧЕБНО-НАУЧНОГО ТЕКСТА (Диагностика интеллектуально-речевого развития). (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада оқушылардың би-полилингвизм бабында тіл- интеллектуалдық дамудың өзектік тұрақтандылуы жəне ұғымы анықталады. Реконструктивтік дағдасына мінездеме беріледі оқушылардың тіл- интеллектуалдың дамуының негіздеп, баға деңгейі анықталады, жəне оқушылардың тіл-интеллектуалдық дамуының деңгейі ғылыми-оқу мəтіндерін аудару үлгісінде анықтау процессі жазылады, оқушылардың тіл- интеллектуалдық дамуының зерттеунегізінде белгіленген деңгейлеріне мінездеме беріледі.The importance of intellectuall-speech development of children is substantiated here. The meaning of intellectual-speech development of children in condition of by-polilynguism is determined here. The characteristic of reconstructive abilities as foundation of intellectual-speech development of children is given here. The criterias of giving mark, process of level determination of intellectualspeech development of children on the example of translation of educational-scientific text,characteristic of levels, underlined on the base of diagnostic of intellectual-speech developmtnt of children are given here.