ФОРМИРОВАНИЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНЫХ КОМПЕТЕНЦИЙ У СТУДЕНТОВ-МЕЖДУНАРОДНИКОВ: МЕТОД МОДЕЛИРОВАНИЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ОБЩЕНИЯ. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақала кəсiби қарым-қатынастың моделдеу əдiсi арқылы халықаралық қатынастар-студентттерінде кəсiби құзырларды қалыптастыруға арналған.Нақты сөйлеу қарым-қатынастың ахуалын пiшiндеу коммуниканттарды қарым-қатынасқа түрткілейді жəне де бiр уақытта үлгiнiң ролiнде болуы қарым-қатынасқа үйренудіөнiмдiрек етеді. Қарым-қатынастың кəсiби пiшiндеуi нақты семантикалық сөйлеубағдарламасының болуын талап етеді: ахуалдың функционалдық құрылымының ұғынуы жəне де тақырыптың пəндiк мазмұнын білу.The article devoted to the problem of the process of forming professional competencies of the students of international specialties by using the method of modeling. The educational process of teaching the professional communication will be more productive when there is the model of the realinternational situation. It requires the strict semantic program, the understanding of the function of the situation and the knowledge of the content of it.