С. Қожахметов жəне оның педагогикалық мұраларындағы дидактиканың дамуы. Султан Кожахметов и развитие дидактики в его педагогическом наследии. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада С. Қожахметов жəне оның педагогикалық мұраларындағы дидактиканың дам уының жолдары көрсетілген. Оның еңбегіндегі «Жалпы педагогика жəне педагогика», «Оқыту технологиясы жəне оқыту үдерісінің субъектілері», «Педагогика тарихы» бағыттары бойыншаеңбектері қарастырылған. С. Қожахметовтің педагогикалық білім беруді дамытудағы қосқан үлесінеталдау жасалынған.В статье прослеживается путь становле ния С. Кожахметова как ученого-дидакта. Раскрыты его труды по следующим на-правлениям: «Вопросы общей педагогики и педагогики», «Технология обучения и субъекты процесса обучения», «История пе-дагогики». Проанализирован вклад С. Кожахметова в развитие педагогического знания о дидактических принципах с позицийпотребностей сегодняшней практики.