Системы подготовки педагогических кадров: методология сравнительного исследования. Педагогикалық кадрларды дайындаудың жүйесі: салыстырмалы зерттеудің əдіснамасы. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье рассматривается методологический инструментарий для сравнения педагогического образования Казахстана и Китая. Рассмотрены направления реформ по построению национальных моделей непрерывного педагогического образования. Автором выделены выделены группы условий создания непрерывного педагогического образования: глобальные, стратегические и технологические.Бұл мақалада Қазақстан мен Қытайдың педагогикалық білім беру саласын салыстыру үшін əдіснамалық құрылымы қарастырылады. ХХІ ғасырда педагогикалық кадрларды даярлау жүйесі білім беру мұратын бағалай келе, əртүрлі елдердің ғалымдары ортақ пікірге тоғысады: біріншіден, үздіксіздік құрамын игеру; екіншіден, салыстырмалы зерттеу нəтижелерінегізінде нақтыланады.