Роль типовых задач профессиональной деятельности в организации образовательного процесса будущего бакалавра. Болашақ бакалаврлардың оқу үдерісін ұйымдастырудағы кəсіби іс-əрекеттің типтік міндеттерінің рөлі. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье рассматривается моделирование типовых задач профессиональной деятельности будущего бакалавра физики на примере обучения специальным дисциплинам. Отмечается роль типовых задач профессиональной деятельности бакалавра для овладения образовательной компетенцией. Приводятся основные компоненты моделирования типовых задач профессиональной деятельности будущего бакалавра при обучении специальным дисциплинам. Описывается взаимосвязь компонентов модели формирования профессиональной направленности преподавания специальных дисциплин. Отмечается инновационная деятельность будущего бакалавра в контексте качества подготовки современного специалиста.Арнайы пəндерді меңгерудің мысалы ретінде болашақ физик бакалаврының кəсiби іс-əрекеттерінің типтік міндеттемелерінүйренудi модельдеу қаралды. Бакалаврда бiлiм беру компетенциясын меңгеру үшiн кəсiби тұлғаның типтік міндеттемелерінің рөлі атап өтілді. Арнайы пəндер бойынша болашақ бакалавр кəсiби тұлғаның типтік міндеттемелерін модельдеудің негiзгi құраушыларын үйренуге тура келедi. Арнайы пəндерді оқытуға кəсiби бағытталғандықтан компоненттерiнiң үлгiсiн құрастырудың өзара байланысы суреттелдi. Заманауи мамандарды сапалы даярлауда болашақ бакалаврдың инновациялық іс- əрекеттері атап өтілді.