Болашақ офицерлердің конфликтологиялық құзіреттілігін дамыту мәселесі. Проблема развития конфликтологической компетентности будущих офицеров. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Авторлардың зерттеу күші басқару үрдісінің тиімділігін көтеруге, бастық пен бағыныштылар арасындағы кәсіби өзара әрекет барысындағы мәселелерді шешуге, топішілік тұлғааралық қатынастарды жағымды реттеуге және басқарушы мамандар жұмысында кәсібилікті көтеруге ықпал ететін мәселелерді шешуге бағытталды. Қызметтік-әскери іс практикасы, директивті-әкімшілік жорамалдарға ғана иек тұтып, бөлімшелерді басқару сапасын көтеру мүмкін емес екендігін көрсетеді. Әскери ұжым – көбіне оқу әдебиетінде жазылмаған белгілі бір заң және ережелер негізінде өмір сүретін тірі ағза. Жеткілікті әкімшілік және өмірлік тәжірибесі жоқ басшылар бағыныштылармен, әсіресе келісімшарт бойынша қатардағы жауынгер мен сержанттық құрамда қызмет атқарып жатқан әскери қызметкерлермен қарым-қатынас құру барысында күрделі қиындықтарға кездеседі. Осыған орай, бұл мақалада болашақ офицерлердің конфликтологиялық құзіреттілігінің мәні мен мазмұны негізделген; болашақ офицердің кәсіби құзіреттілігі құрылымындағы конфликтологиялық құзіреттіліктің орны мен рөлі, сондай-ақ оның әскери басшылардың басқару функцияларын атқару тиімділігіне әсері анықталған; офицерлер қатарында жүргізілген сауалнама нәтижелері көрсетілген;конфликтологиялық құзіреттілікті дамыту технологиясын құру барысындағы мәселелік және жобалық тәсілдердің әдіснамалық әлеуеті қарастырылған;әскери басшылардың конфликтологиялық құзіреттілігін дамыту технологиясын жүзеге асыру мазмұны мен механизмі баяндалған. Исследовательские усилия авторов сосредоточены на решении вопросов по повышению эффективности процессов управления, устранения проблем в ходе профессионального взаимодействия между начальниками и подчиненными, позитивной регуляции внутригрупповых межличностных отношений и повышения профессионализма в работе управленческих кадров. Практика служебно-боевой деятельности показывает,что невозможно,опираясь только лишь на директивно-административные постулаты, повысить качество управления подразделениями. Воинский коллектив– это живой организм, существующий по определенным законам и правилам, частью не прописанными в учебной литературе. Руководители, не обладающие достаточным административным и жизненным опытом,испытывают серьезные затруднения в процессе выстраивания отношений с подчиненными, особенно с военнослужащими по контракту, проходящими службу на должностях рядового и сержантского состава.