Күш мүмкіншіліктерінің даму деңгейінжоғарылататын атлетикалық гимнастика арқылы білім алушы жастардың дене тәрбиесі үдерісін жетілдіру. Совершенствование процесса физического воспитания обучающейся молодежи, повышающей уровень развития силовых способнос.. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Мақалада білім алушы жастардың дене, соның ішінде, күш қасиеттерін жетілдіру жолдары, әдістері және тестілеу түрлерінің нәтижелері жайлы сөз қозғалады. Қазіргі кезеңде жастардың әлжуаздығы, заманауи ерекшеліктеріне беріле, отырықшы өмір сүру дағдылары осы салада жұмыс істейтін педагог мамандар, дәрігерлер үшін өте түйткіл мәселе болуда. Сондай кері әсерлерді болдырмау жолдарының бірі ретінде, жастарға күш қабілеттіліктерін дамыту үшін жасалынған тәжірибе мен оның нәтижелері жайлы ауқымды материал берілген. Атлетикалық гимнастикамен айналысудың осыкезеңінде күш қабілеттіліктерін мүмкіндігінше жоғары деңгейде дамытуға болады. Осы жасақталған тәжірибелік әдістеме, педагогикалық тәжірибе барысында нақты нормалау арқылы, тексерілушілер қолданатын күш жаттығуларының әсерлі тиімді параметрлерін өзіне қосулары қажет екендігі анықталды: демалыс, қайталау саны, серия саны, демалыс сипаты.В статье освещаются пути, методы, виды тестов физической подготовки, в том числе, результаты развития силовых качеств обучающейся молодежи. Современная молодежь, по заключению автора, в большинстве физически слаборазвиты, имеют навыки сидячего образа жизни. Эта проблема волнует педагогов, медиков и других специалистов. В статье раскрыты результаты экспериментальной работы по развитию силовых качеств подростков и юношей. Поэтому результаты представляют способы, методы и тесты развития силовых способностей обучающейся молодежи. Развитие силовых качеств возможно в юношеском возрасте при помощи атлетической гимнастики.