Методы повышения качества научного поиска студентов специальности «Биология ».Биология мамандығы студенттерінің ғылыми ізденушілігін арттырудың әдістері (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье указаны основные периоды научно-исследовательских работ,проводимыхв высших педагогических учебных заведениях в целях развития интереса к науке у студентовв сфере естествознания.Указаны периоды организации исследовательской работы и направление научно-исследовательской работы по теме «Исследование биоэкологических особенностей грибов,поражающих овощные культуры». Проводилась исследовательская работапо определению видов грибов,которые причиняют вред овощам,а также весной собирали их семена и части поврежденных овощей в овощехранилище в селе Кайнар Карасайского районаАлматинской области.Была проведена работа по определению морфологических особенностейгрибов и микроскопческие анализы.Осуществлен анализ периода организации исследовательской работы в целях формирования общего мнения о специфике научного исследования у ведущих передовых школ в ходе исследовательской работы.Проведенных исследовательские работы основаны на повышении качества образования посредством соединения научно-исследовательских работ с процессом обучения с помощью освоения методапроведения исследования и на развитии научного знания у будущих специалистов.Мақалада жаратылыстану бағыты білімгерлерін ғылымға баулу мақсатында жоғары педагогикалық оқу орындарында жүргізілетін ғылыми-зерттеу жұмыстарының  негізгі кезеңдері берілген.«Көкөністерді зардаптайтын саңырауқұлақтардыңбиоэкологиялық ерекшеліктерін зерттеу» тақырыбы бойынша ғылыми-зерттеужұмысының барысы мен зерттеу жұмысының ұйымдастырылу кезеңдері көрсетілген.Алматы облысы Қарасай ауданы Қайнар елді мекені көкөніс сақтау қоймасынанкөктемде көкөністердің зардапталған бөліктері мен тұқымын жинап, зардаптаушысаңырауқұлақ түрлерін анықтап зерттеу жұмыстары жүргізілді. Саңырауқұлақ түрлерініңморфологиялық ерекшеліктері анықталып,микроскопиялық талдаулар жасалды.Зерттеу жұмысының барысында білімгерлерге арналған алдыңғы қатарлы жетекші мектептердің ғылыми зерттеудіңспецификасы туралы жалпы көзқарасын қалыптастыру мақсатында олардың зерттеу жұмысынұйымдастыру кезеңдері талданды.Жүргізілген зерттеу жұмыстары болашақ мамандардың ғылымибілімін дамыту,зерттеу жүргізу әдістерін меңгеру сонымен қатар оқыту үдерісі мен ғылыми зерттеужұмыстарын байланыстыру арқылы білім сапасын арттыруға негізделген.