Плaзмa физикaсының тaңдaулы сұрaқтaры курсын оқытудaғы әдістер. Методы обучения курсу избрaнным вопросaм физики плaзмы. (Journal of Educational Sciences, 2017)
Мақалада авторлар плазма физикасының таңдаулы курсын оқытудағы әдістер мәселесін қарастырған. Атап айтқанда, жалпы плазма ұғымының мәні мен мазмұны ашылады. Плaзмaны тәжірибехaнa жaғдaйындa және техникaдa aлудың қолдaнбaлы әдісіне  электрлік гaз рaзрядын қолдaну және плaзмaны тәжірибехaнa жaғдaйындa aлудың негізгі әдісі гaздық рaзряд болaтындығы жайлы айтылады. Оқытудың белсенді әдістеріне тоқтала отырып, осы курсты сол әдістермен оқыту мәселесі баяндалады. Сондай-ақ әдістер туралы ұғым талданып, мұғалімдерге нақты әдістерді қолданудың жолы көрсетіледі. Интербелсендіәдістемелерге кешенді талдау жасалынып, олардың қолданылуының нәтижелілігі зерттелді. «Плазма физикасының таңдаулы сұрақтары» курсын оқытуда қолдануға ұсынылған әдістемедегі білім алушылар жаңа сабақта өздерінің шығармашылық қабілеттерін дамытуғаықпал ететіндіктеріне мән берілген. Заманауи оқыту жүйесіне сәйкес жоғарыда аталған курс бойынша оқу-әдістемелік кешен негізінде электрондық оқулық жалалған.В статье рассматривается проблема методов обучения в избранных курсах физики плазмы. Раскрывается содержание и значение понимание плазмы в общих чертах. Описывается применению электрического газового разряда для получения плазмы в лабораторных условиях и в прикладных технических методах, также показано, что газовый разряд является основным методом получения плазмы в лабораторных условиях. Говорится о проблемах преподавниях этих курсов путем интерактивного обучения. Более того, приведены примеры применения конкретных методов и иханализ. Сделаны комплексные разборы на интерактивные методы и исследованы их результаты применения. В методике преподавания курсов «Избранные вопросы физики плазмы» акцентировано внимание на влияние развития творческих способностей обучающихся на новом уроке. На основании учебного методического комплекса вышеуказанного курса сделан электронный учебник по современнойсистемы обучения.