Оқу процесін ұйымдастырудың тиімділігін бағалауға ЖБ ОЖСБ-ның нәтижелерін қолдану механизмі (Journal of Educational Sciences, 2018)
Бұл мақалада жоғары оқу орындарындағы (ЖОО) жоғары білімдегі оқу жетістіктерінесырттай бағалаудың (ЖБ ОЖСБ) 2017 жылғы нәтижелерінің көрсеткіштері беріліп отыр. 2017 ж.ОЖСБ қорытындысы бойынша мемлекеттік білім гранты және ақылы негізде білім алатынстуденттердің салыстырмалы көрсеткіштері диаграмма, кесте түрінде көрсетілді. 2017 ж. ОЖСБнәтижесі бойынша көрсеткіштер кредиттік және дәстүрлі бағалау жүйесі түрінде берілген.«Жаратылыстану ғылымдары» бағыты бойынша 2017 ж. көрсеткіштеріне ЖОО мәртебесібойынша, мамандық кесіндісінде салыстырмалы талдау жасалынды. ОЖСБ-2017 оқыту тілі менмамандық бағыты бойынша салыстырмалы талдау жасалып, диаграмма түрінде берілді. Ұлттықтестілеу орталығының сайты www.testcenter.kzТүйін сөздер: оқу жетістіктеріне сырттай бағалау, талдау, рейтинг.