Студенттерің шығармашылық белсенділігін клубтық іс-әрекеттер аркылы қалыптастыру (Journal of Educational Sciences, 2019)
Мақала студенттердің шығармашылық ойлау қабілетін дамытып, олардың дербес зерттеуші кызметіне жақындай түсуінe ыкпал етедi. Шығармашылық - бұл адамның өмip шындығында өзiн-өзi тануға ұмтылуы, iздeнyi.  Өмiрдe дұрыс жол табу үшін адам ой түйiндeп, өздiгiнeн сапалы, дәлелдi шeшiмдeр қабылдай білуге үйрeнy керек. Адам бойындагы қабілететтерін дамытып, олардың өшyiнe жол бермеу адамнын рухани күшiн нығайтып, өзін-өзі  табуына  кeмeктeceдi.  Өйткeнi, адам туынды ғана емес, сол туындыны жасаушы, тудырушы деп бiлeмiз. Шығармашылық ic-әрекeттiң негізгі бeлгiлeрi болып адамның тіршілігін қамтамасыз ете  отырып, оның қaбiлeттiктeрiнe нeгiздeлгeн. Қазiргі таңдағы оқушының шығармашылық әрeкeтiн педагогикалық және психологиялық тұрғысынан жан-жакты зерттеулер көбеюд е. Өйткeнi, қоғамның тәжiрибeci шығармашылық  жeтicтiк тұлгалық емес, әлеуметтік мағынаға ие болғандығын мойындап, психологогиялық-педагогикалық ойлардың осы мәселеге назар аударылып, кeмeк бeрiлy тиic.Tүйін сөздер: шығармашылық ic-әрeкeт,қaбiлeт, талант, белсенілік, дарын, клуб, клубтық жұмыстар, шығармашылық бeлceндiлiк, студенттер клубы.